Đurđina najbolja na nacionalnom EKO FOTO KONKURSU

Lokalne vesti - Utorak 11.06.2019 - 11:36

Đurđina Tomić iz Vranja osvojila je prvu nagradu na nacionalnom eko foto konkursu Energetskog portala.

Nagrađena fotografija Đurđine Tomić FOTO: Đ. Tomić Nagrađena fotografija Đurđine Tomić FOTO: Đ. Tomić
Konkursom su traženi najbolji fotografski radovi koji dočaravaju lepotu našeg okruženja ili beleže nedela koja smo svojom neobazrivošću prema njemu počinili.
 
Nakon dva meseca i više od 1.200 pristiglih fotografija, stručni žiri je odabrao 27 autorskih dela, a zatim proglasio tri najbolje fotografije.
 
Prvu nagradu i novčani iznos od 50.000 dinara osvojila je Vranjanka Đurđina Tomić.
 
- Svojom fotografijom nam je predstavila drugu stranu odnosa prirode i društva – onu u kojoj je priroda stradalnik, a društvo oholi rušitelj njene ravnoteže - obrazloženje je žirija.
 
Radove su ocenjivali fotograf Bojan Džodan, umetnički fotograf i član ULUPUDS-a Stanko Kostić, renomirani istoričar umetnosti Dušan Milovanović, proslavljeni glumac Vuk Kostić i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala.
 
Najbolja dela sa ovog konkursa biće predstavljena na izložbi pod nazivom „Priroda u slici i (ne)prilici“, koja će biti otvorena 12. juna u Galeriji Radio-televizije Srbije u Beogradu.
 
Konkurs su organizovali Energetski portal i CEEFOR, uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske, Agencije za zaštitu životne sredine i kompanija Alfa klima iz Knjaževca, Bee&Well i Fornatura iz Beograda.
 
Đurđina Tomić je ćerka poznatog vranjskog lekara dr Srđana Tomića koji se i sam bavi umetnošću u više umetničkih grana.
 
Njena sestra, Danica Tomić, zimus je osvojila prvu nagradu na svetskom konkursu arhitekture u Americi.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: