"Dveri" traže zabranu izvođenja "Narodne drame"

Lokalne vesti - Utorak 04.12.2012 - 12:41

Pokret "Dveri" je preko svog zvaničnog sajta napao čitav projekt "Narodne drame" vranjskog pozorišta "Bora Stanković".

Detalj iz predstave Detalj iz predstave

 

Povod za napad je bilo gostovanje ove predstave u Ateljeu 212, čiju su repertoarsku politiku "Dveri" ocenile kao "ekstremni građanizam". 
 
"Dveri" su vranjsku predstavu ocenile kao spornu jer "poput LGBT ideologa "na umetnički način" govori o marginalizaciji manjinskih grupa", a kroz omiljenu temu "boraca i borkinja" za ljudska prava - homoseksualne ljubavi u tradicionaloj porodici. 
 
- Svima je jasno da je osnov dramskog zapleta jedan medijski promovisan stereotip o tobože ogromnoj zatucanosti srpskog društva i naroda, pa je zadatak ove drame, koja sebe želi da svrsta u "angažovano pozorište", da prosvetli zainteresovano gledalište - ocenjuju "Dveri". 
 
Junoše ove organizacije pitaju "do kada će srpska javnost da trpi ovakvu, nasilnu kulturnu politiku tobožnjih prosvetitelja, uz napomenu da se zabrana predstave ipak ne može tražiti. 
 
- Ipak, ovakvim delima treba zabraniti izvođenje u institucijama koje se održavaju parama iz budžeta. Ovako, ispada da brižljivo odvajamo novac da bi plaćali sopstvene pljuvače - ocenjuju "Dveri". 
 
Za sada, iz vranjskog Pozorišta niko nije reagovao na ovako grub, očigledno politički motivisan napad na "Narodnu dramu". 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: