Ekološka katastrofa zbog manjka kiseonika

Lokalne vesti - Petak 21.12.2012 - 13:13

Prvi stručni nalazi u istrazi teške ekološke katastrofe, pomora riba na Aleksandrovačkog jezeru, pokazuju da je do katastrofe došlo usled nedostatka kiseonika u jezeru.

Veličkov Veličkov

Zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov za OK Radio kaže da su nedostatak kiseonika, pored leda na površini vode, izazvale i modro zelene alge koje u većim količinama troše kiseonik.

 – Dobila sam izveštaj iz vranjske Veterinarske stanice u kome piše da uzorkovane ribe nisu bile zaražene niti bolesne, što jasno ukazuje na problem.

Takođe, pored toga što je led na površini vode, u jezeru imamo modro zelene alge koje su veliki potrošači kiseonika.

Ja uopšte ne znam odakle to u stajaćoj vodi, ali ćemo celu istragu sprovesti do kraja – kaže Veličkova.

Prema njenim rečima, nakon završetka istrage oko pomora ribe u Aleksandrovačkom jezeru, znaće se dalja sudbina tog jezera.

Priča se i da bi gradsko rukovodstvo moglo da donese odluku o zatrpavanju jezera, uzimajući u obzir brojne probleme koji su u prethodnom periodu najstajali na tom mestu.

Za sada niko od nadležnih nije želeo da priča o toj soluciji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: