EU Progres ostaje do 2014.

Lokalne vesti - Petak 22.02.2013 - 09:34

Program EU PROGRES, koji se realizuje u 25 opština južne i jugozapadne Srbije uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, biće nastavljen do marta 2014, saopšteno je na desetom sastanku Upravnog odbora.

EU Progres, sastanak u Ivanjici EU Progres, sastanak u Ivanjici

Činioci koji su imali uticaj na kratkoročno produženje trajanja Programa za devet meseci su: slab kvalitet tehničke i planske dokumentacije, pitanja vezana za vlasništvo nad zemljištem, obezbeđivanje opštinskih sredstava za sufinansiranje kao i spori procesi javnih nabavki.

Tokom sastanka predstavljen je i Sedmi kvartalni izveštaj Programa, za period od oktobra do decembra 2012.

Do kraja 2012, EU PROGRES je ugovorio sprovođenje 187 projekata: 85 (45%) je okončano; sprovođenje 47 (25%) projekata se odvija u potpunosti po planu dok 39 (21%) kasni uz male rizike; sprovođenje šest projekata je u kritičnoj fazi, dok je broj obustavljenih projekata dostigao deset. Do sada je ukupno isplaćeno 9,35 miliona evra evra ili 57% celokupnog budžeta Programa.
 
Članovi Upravnog odbora odobrili su finansiranje izrade glavnog projekta za obnovu pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, pripremu studije o proceni uticaja na životnu sredinu plana regionalnog upravljanja otpadom u Pčinjskom okrugu, i strateškog marketing plana za turizam u jugozapadnoj Srbiji.

EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: