Grad pomaže preduzetnike

Lokalne vesti - Sreda 26.02.2014 - 13:50

Vranje će malim privatnim preduzetnicima sa teritorije grada pomoći otplaćivanjem kamata na kredite koje oni budu uzimali kod poslovnih banaka.

Janković Janković

Ova odluka utemeljena je u Akcionom planu o smanjenju broja nezaposlenih, koja je doneta još 2011. godine.

Novi gradski većnik za preduzetništvo Perica Janković (DS) kaže da ovaj Akcioni plan zbog finansijskih nedostataka u budžetu i izbornih procesa nije realizovana prethodne dve godine.

- Ovaj  Akcioni plan se odvija u tri pravca,  prvi je zapošljavanje pripravnika koji se pokazao izuzetno korisnim za sve četiri godine, drugi je beskamatni kredit za privrednike i preduzetnike, a uveliko radimo i na projektu samozapošljavanja gde ćemo davati određena sredstva za nove privredne subjekte – kaže Janković.

Ovaj vid pomoći trenutno se u Srbiji sprovodi samo u Vranju.

Janković smatra da čitav posao ne treba povezivati sa izborima, jer će se on praktično realizovati tek nekoliko meseci posle izbora.

- Postoji rupa u budžetu po ovom pitanju, ali se može štedeti  na drugim stvarima, jer bez ovakvih akcija nema boljitka -  upozorava Janković.

Milan Zdravković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: