Grad preduhitrio zakon: Dugovi APOTEKE pred izmirenjem

Lokalne vesti - Četvrtak 16.05.2019 - 13:55

Gradsko veće je na svojoj 167. sednici u ovom sazivu usvojilo izveštaj o radu Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje za 2018. godinu sa Finansijskim izveštajem poslovanja koji se rosleđuje gradskom parlamentu na razmatranje i usvajanje.

Izmiren veći deo dugovanja FOTO: D. Ristić/OK Radio Izmiren veći deo dugovanja FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na snagu je stupila zakonska obaveza o preuzimanju zaostalih obaveza apotekarskih ustanova čiji su osnivači gradovi i opštine, kaže portparolka Gradskog veća, Zorica Jović.
 
- Grad Vranje je počeo sa rešavanjem ovog problema još 2017. godine, što znači da smo na izmaku rešavanja dugovanja Apoteke Vranje.
 
To znači da je tadašnja odluka o preuzimanju obaveza i finansijsku pomoć ustanovi bila ispravna, za šta zasluge idu gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću i rukovodstvu Apoteke – rekla je Jovićeva.
 
Prema njenim rečima, zaostali iznos dugovanja je još oko 44 miliona dinara, za koji je ranije potpisan ugovor o reprogramu koji ističe 2021. godine.
 
Gradsko veće je donelo i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi Vranje, koji je donet uz mišljenje reprezentativnog sindikata.
 
- Broj radnih mesta koji iznosi 239 se ne menja, već je samo izvršeno premeštanje iz jedne u drugu službu zbog potreba posla – navodi većnica.
 
Usvojene su i izmene pravilnika o nagrađivanju uspešnih studenata u administrativnom delu.
 
Na sednici je usvojena odluka o prosleđivanju namenskih sredstava Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite na osnovu sprovedenog konkursa.
 
Članovi Gradskog veća su na sednici upoznati sa informacijom o stanju bezbednosti saobraćaja u 2018. godini koji otkriva da je broj stradalih u poslednjih godinu dana povećan sa dva na osam.
 
U skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci i propisanom procedurom, gradski većnici su odobrili pomoć za nabavku vozila guseničara za jednu osobu sa invaliditetom.
 
Usvojen je i nacrt rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u svojini grada Vranja sa katastarske parcele broj 11035/2, površine od 95 kvadratnih metara.
 
Sve odluke se prosleđuju Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: