Gradska uprava: Sami smo platili slavlje na Pržaru

Lokalne vesti - Sreda 15.05.2013 - 01:51

Redakciji OK radija stigao je demanti Gradske uprave Vranje, povoodom teksta „Pržarske bahanalije“. Da bi se izbegle bilo kakve zabune, tekst prenosimo u celini, bez ikakvih pravopisnih, gramatičkih, stilskih ili bilo kojih sličnih ispravki.

Gradska uprava Vranje Gradska uprava Vranje

Republika Srbija, grad Vranje, Gradska uprava, 14. maj 2012. godine

Radio difuzno društvo „OK RADIO“ d.o.o.
Direktoru, Goranu Vladkoviću
Uredniku, Saši Stojkoviću

Poštovani,

Želim da vas obavestim da je u tekstu pod nazivom „Pržarske bahanalije“, objavljenom na vašem sajtu u subotu 11. maja, (https://okradio.rs/vesti/specijali/seks-i-grad/przarske-bahanalije_33519.html) izneto niz neistina, zlonamernih i neproverenih informacija, kojima je narušen ugled Gradske uprave, njenih zaposlenih pa i Grada Vranja.

Mislim da ugledna medijska kuća kao što je „Ok radio“, koji opstaje na medijskom nebu Vranja i Pčinjskog okruga već 18 godina, ne zaslužuje tekst koji sadrži obilje vulgarnosti i poluprofesionalnih komentara.

Da lli je moguće da ste odobrili objavljivanje članka koji je obogaćen prizemnih floskulama poput „popeli se iscrpljeni opštinari na Pržar, pa seli da jedu i piju štomogajeći“, ili „motki uronjene u Srbima najomiljeniju tečnost“, ili „narod ko narod, marva grdna, pa im ništa ne stoji na putu divljanja i bahanalija“, ili „ovi iz uprave što su rokali“...?

O kakvim bahanalijama pričate? U nepotpisanom tekstu, bez objave izvora i konkretnih informacija, govori se o Danu Gradske uprave, kao „Svetinji koju su prvi uvelli demokrate“, što naravno nije tačno, jer se ovaj Dan organizacije, koji obeležavaju i druge javne ustanove i preduzeća, obeležava od 2003. godine, dakle punih 10 godina.

I ono najvažnije, nije tačno da se obeležavanje Dana Gradske uprave plaća parama građana Vranja, jer su samo veče platili radnici Gradske uprave koji su prisustvovali večeri i to na tri rate, odbijanjem od plate, kao i prethodnih 10 godina.

Podsetiću Vas i na Član 47 Zakona o javnom informasanju koju kaže: „Lice na koje se lično odnosi informacija podesna da povredi njegovo pravo ili interes može od odgovornog urednika zahtevati da, bez naknade, objavi odgovor u kome ono tvrdi da je informacija neistinita, nepotpuna ili netačno preneta“.

Dalje, imajući u vidu da je u tekstu propratna fotografija, Član 43 istog zakona kaže: „Informacija iz privatnog života, odnosno lični pisani zapis (pismo, dnevnik, zabeleška, digitalni zapis i slično), zapis lika (fotografski, crtani, filmski, video, digitalni i slično) i zapis glasa (magnetofonski, gramofonski, digitalni i slično) - ne može se objaviti bez pristanka lica čije se privatnog života informacija tiče“.

U skladu sa gore navedenim, Zakonom o javnom informisanju i profesionalnom etikom, tražimo od Vas da objavite demanti i istaknete pravu istinu o načinu organizovanja i finansiranja Dana Gradske uprave.

S poštovanjem,

Jelena Janković, predsednica sindikalne organizacije Gradske Uprave

Odgovor OK radija sledi u zakonskom roku

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: