Grejanje do februara

Lokalne vesti - Četvrtak 20.12.2012 - 09:02

Vranjski „Novi dom“ dobio je iz robnih rezervi 792 tone mazuta, što će biti dovoljno za daljinsko grejanje do februara naredne godine.

Ilustracija Ilustracija

Prema rečima nadležnih u toj ustanovi, zahvaljujući narodnom poslaniku Draganu Nikoliću, grad Vranje i „Novi dom“ dobili su status prve grupe prioriteta pred državom kada su zalihe mazuta u pitanju.

– Prva količina mazuta od 25 tona stigla nam je 11. decembra. Ukoliko dnevne temperature ove zime budu u očekivanim vrednostima, biće grejanja do polovine februara.

Da nije bilo robnih rezervi, bilo bi smrzavanja,  jer „Novi dom“ više nije u stanju da sam finansira nabavku mazuta.

„NIS“ više ne isporučuje gorivo bez avansne uplate i to je nama veliki problem jer potražujemo velika dugovanja koja veoma teško naplaćujemo – kaže Stamenković.

 Prema poslednjem preseku, fizička lica „Novom domu“ za grejanje duguju preko 19 miliona dinara, dok od pravnih lica to preduzeće potražuje 66 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: