Hirurški blok radi PUNIM KAPACITETOM (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2019 - 12:38

Preseljenjem kompletnih službi hirurgije i anesteziologije, Hirurški blok u Vranju počeo je da radi punim kapacitetom, saopštila je direktorka Zdravstvenog centra (ZC), dr Ljiljana Antić.

Rezultat šestomesečnog mukotrpnog rada FOTO: D. Ristić/OK Radio Rezultat šestomesečnog mukotrpnog rada FOTO: D. Ristić/OK Radio
U toku prethodne nedelje preseljene su službe hirurgije i anesteziologije i operacione sale u novom Hirurškom bloku su počele sa radom, rekla je direktorka ZC.
 
- Pre dva dana smo rad započeli jednom ozbiljnom hirurškom intervencijom nad teško povređenim mladićem povređenim u Bujanovcu, a danas imamo još tri operacije, tako da možemo reći da smo potpuno aktivirali novi Hirurški blok na veliko zadovoljstvo svih zaposlenih i naših pacijenata.
 
Sa upravnikom Opšte bolnice sam obišla nove prostorije i vrlo sam zadovoljna kako je sve organizovano, uz naš tim hirurga, eminentnih stručnjaka koji će sada moće da na pravi način raditi svoj posao – rekla je dr Antić.
 
Ona je dodala da će u novih osam operacionih sala sa savremenom opremom raditi i lekari sa odeljenja ortopedije, oftalmologije, urologije i ORL
 
Uz dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja, uskoro se očekuje i kadrovsko pojačanje novih lekara i medicinskih sestara, istakla je direktorka.
 
Upravnik Opšte bolnice, dr Saša Đorđević je ocenio da je stavljanje Hirurškog bloka u pun pogon veliki uspeh i rezultat šestomesečnog mukotrpnog rada.
 
- Nije bilo lako obezbediti kontinuirani rad koji podrazumeva, najpre, bezbednost medicinskog osoblja, a zatim i pacijenata.
 
Morali smo i da uskladimo rad sve ove nove opreme i našom maštovitošću smo uspeli da staru i novu opremu uklopimo u jednu celinu - ukazao je dr Đorđević i istakao i odličnu saradnju sa Kliničkim centrom u Nišu.
 
Hirurški blok otvoren je svečano 29. decembra 2018. godine, a pre svih je u novoj zgrad počela sa radom služba urgentne medicine sa svojom operacionom salom za manje intervencije.
 

Foto Galerija

Hirurški blok u punom kapacitetu

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Joca
11.02.2019. , 12:51
Radi, bez upotrebne dozvole. Ne daj bože požar da izbije. Možete onda samo boga da molite .
Dane
11.02.2019. , 13:35
Osoblje jedino maltretira vrh bolnice i to direktorka Ljiljana koja se dere na osoblje i vrsi mobing nad njima. Licno sam prisustvovao tom uzasnom dogadjaju. Takve direktore treba poslati u rudnik da vade rudu jer za njih nista drugo i nije.