IFI: Novi poslanici bolji od starih

Lokalne vesti - Utorak 11.12.2012 - 11:32

Inicijativa za integracije u saradnji sa USAID-om u okviru projekta „Javnost rada republičkih poslanika“ sprovodi monitoring rada narodnih poslanika iz Vranja.

Stošić Stošić

Nadica Stošić, predsednica UO IFI kaže da je prvi deo projekta bio stvaranje „Kišobrana“,  mreže nevladinih organizacija sa akcentom na to šta je ono što je najbitnije za sredine iz kojih dolaze i kako rad narodnih poslanika u parlamentu utiče na sredine iz kojih dolaze.

Projekat se završava krajem januara kada će prema njenim rečima biti urađena i analiza poređenja aktivnosti poslanika u prvih šest meseci  prethodnog i ovog saziva.

Stošićeva kaže da su dosadašnja iskustva u praćenju rada narodnih poslanika pozitivna, jer se poslanici sami uključuju u rad nevladinog sektora.
    
- Mi prosto ne uzimamo informacije po zakonu o dostupnosti informacija  od javnog značaja, već nam podatke daju sami poslanici. I oni su zainteresovani da građani prate njihov rad – kaže Stošićeva.

Ona otkriva da su u tom smislu  češći kontakti sa narodnim poslanikom Draganom Nikolićem (SNS) nego sa Miroljubom Stojčićem (SPS).

Stošićeva ocenjuje da su poslanici iz ovog saziva mnogo aktivniji u radu Skupštine od svojih prethodnika.
 
-  Češće izlaze za govornicu, pominju Vranje, a od velikog je značaja i rad poslanika u skupštinskim odborima to je onaj deo koji građani ne vide, jer se uglavnom bave time kolika primanja ostvaruju poslanici u republičkoj Skupštini.

 Tu su i transkripti svih govora poslanika što se može naći na sajtu „Otvorenog parlamenta“, pregled o svemu pa čak i o tome kako su poslanici za koji zakon glasali u parlamentu – kaže Stošićeva.

Stošićeva kaže da su u finansijskom smislu naši poslanici  u Skupštini samo na paušalu i da se pokrivaju troškovi njihovih putovanja.

- Malo je vremena da bi im se nešto zamerilo. Niko od aktuelnih poslanika iz našeg kraja za sada nije napravio nijedan veliki gaf, u tom smislu treba biti realan i objektivan – kaže na kraju Stošićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: