Ipak knjižice za 4.000 radnika?

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.02.2013 - 13:24

Zvanično saopštenje o overi zdravstveniih knjižica za radnike koji na njih do sada nisu imali pravo još uvek nije stiglo u Vranje, kažu u filijali RFZO u Vranju.

Pečat na knjižicama Pečat na knjižicama

Iako je Vlada Srbije u četvrtak usvojila zaključak da se svim radnicima preduzeća u restrukturiranju overe zdravstvene knjižice za 2013. godinu, direktor Filijale RFZO Dragoslav Nedeljković kaže da Pravilnik o overi knjižica nije promenjen, niti ima novih instrukcija.

- Tu informaciju smo čuli u medijima. Bilo je reči i predloga da se određeni iznosi novčanih sredstava firmama prebace na račun, kako bi one uplatile zaostale poreze i doprinose radnicima.

Dokazom o uplati njima i njihovim porodicama bi bile overene zdravstvene knjižice za ovu godinu. Za sada od toga još uvek nema ništa – kaže Nedeljković.

On ističe da u Vranju u “Jumku” ima 3.200, a u “Zavarivaču” oko 300 neoverenih knjižica radnika i članova porodica.

– U “Jumku” imamo oko 60 overenih knjižica jer je poslodavac pojedinačno uplaćivao doprinose radnicima kojima je zdravstvena nega bila hitna i neophodna.

Takođe, po Međunarodnoj konvenciji o pravima deteta, dužni smo da izdamo deci do 18 godina potvrde za lečenje o trošku Fonda, bez obzira da li su porezi i doprinosi njihovih roditelja uplaćeni.

To je bezrezervno, a svi ostali će morati da sačekaju zvanična uputstva Vlade Srbije – ističe Nedeljković i dodaje da sva zaostala dugovanja za poreze i doprinose moraju biti izmirena, kako bi knjižice bile overene.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: