Izborna Skupština Dinama

Lokalne vesti - Subota 08.12.2012 - 12:13

Novi predsednik fudbalskog kluba „Dinamo“ je ekonomista Dragan Popović, direktor ugostiteljskog preduzeća „Vranje“. On je jednoglasnom odlukom članova izabran u petak uveče na izbornoj skupštini kluba.

Sa lica mesta Sa lica mesta

 

Za generalnog sekretara „Dinama“ izabran je član gradskog veća Miloš Antanasijević, pravnik po struci. Imenovani su i članovi Upravnog odbora kojih ima 11 i petorica u Nadzornom odboru kluba. 
 
Izborna skupština protekla je u mirnoj i radnoj atmosferi, bez ikakvih problema, a sve odluke donete su jednoglasno. 
 
Član Nadzornog odbora Andra Jovanović postavio je pitanje pred skupštinom zbog čega će jedan od članova UO biti Dragan Janjić Janja kada se on, kako je kazao, ne razume u sport. 
 
Bivši predsednik kluba i gradonačelnik Zoran Antić je odgovorio da on dobro zna zbog čega je Janjić imenovan za člana Upravnog odbora, iako se ne bavi fudbalom. 
 
Kako je rekao u odgovoru, klubu će u narednom periodu trebati ljudi iz Uprave trezora. 
 
Novi predsednik „Dinama“ Dragan Popović, izjavio je da je pred njim velika odgovornost i da ne zna da li je njegovo imenovanje kazna ili nagrada gradskog rukovodstva. 
 
– Svestan sam šta uzimam u ruke i definitivno mi neće biti lako. Očekujem podršku bivšeg rukovodstva, Upravnog i Nadzornog odbora koji moraju na početku da me upute u rad kluba. 
 
Po svemu sudeći, lakše će mi biti da rukovodim preduzećem na čijem sam čelu, nego sportskim klubom. 
 
Ono što mogu ovog trenutka da obećam je podizanje radne discipline na viši nivo, jer nemamo vremena ni prostora za prazne hodove. 
 
Moramo biti svesni da se takmičimo u Srpskoj ligi i da je „Dinamo“ simbol Vranja – istakao je Popović. 
 
U upravi kluba ocenjuju da su dve najteže godine za „Dinamo“ bile 1961. i 2012. godina, u svakom pogledu. 
 
Dosadašnji predsednik Zoran Antić rekao je da je za funkcionisanje kluba potrebna široka logistika i podrška javnosti, što do sada nije imao u potpunosti. 
 
– Ne može klub da zavisi samo od budžeta grada. Mi ćemo pomagati koliko možemo, ali rad i uspeh zavisi od mnogo činilaca. 
 
Mi smo na 365 kilometara od Beograda i ne možemo da očekujemo podršku sudija koji sede tamo i kojima je najduže putovanje bilo do Jagodine. 
 
Čim se spuste malo južnije bole ih leđa od vožnje i muka im je zbog dolaska. Zato ćemo iskoristiti sve mehanizme i poluge društvene moći – kazao je Antić. 
 
Inače, do 25. decembra trebalo bi da se održi i radna skupština „Dinama“ kada će biti razmatrane tačke koje se tiču finansija i opšteg stanja u klubu, najavljeno je na izbornom zasedanju. 
 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: