Izdvajanje Doma zdravlja 6. decembra

Lokalne vesti - Četvrtak 21.11.2013 - 11:23

Sve je spremno za izdvajanje Doma zdravlja iz sastava Zdravstvenog centra u Vranju, uverava direktor Uroš Trajković.

Dom zdravlja Vranje Dom zdravlja Vranje

Prema njegovim rečima, svi uslovi za razdvajanje su ispunjeni i na redu je, kako je kazao, „dan D“.

 

– Sve relevantne ustanove su obaveštene, radnici su podeljeni ko će gde da radi, bilo je nekih problema sa prostorijama, ali smo i to rešili.

 

Celu stvar smo završili tako da ne treba nikakvih novih investicija da bi se odvajanje izvršilo i da bi i Dom zdravlja i bolnica mogli da funkcionišu bez problema od tog trenutka.

 

Sve primedbe lokalne samouprave smo saslušali i uvažili – kaže direktor ZC Uroš Trajković.
 

 

Poslednji rok za izdvajanje Doma zdravlja je decembar ove godine, a prema najavama nadležnih, to bi se konkretno moglo dogoditi na sednici Skupštine grada 6. decembra.

 

Trajković kaže da će ukoliko do toga ne dođe, lokalna samouprava prekršiti zakon.

 

– Lokalna samouprava je imala dugačak vremenski period da se izjasni da neće da prihvati osnivačka prava nad Domom zdravlja, tako da je sada kasno za takve odluke.

 

Kada odluka bude i zvanično usvojena, očekuje nas niz tehničkih stvari koje treba da završimo i svakako ćemo ući u 2014. godinu.

 

Bitno je da ta odluka bude doneta 6. decembra – kaže Trajković i dodaje da bi građani trebalo da izdvajanjem dobiju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, jer će lokalna samouprava izdvajati značajnija finansijska sredstva za rad Doma zdravlja.

 

Kako je saopšteno, budžeti Doma zdravlja i bolnice su odvojeni, a i javne nabavke su u prethodnom periodu pravljene odvojeno, za dve ustanove.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: