Izložba Eparhije vranjske u Rusiji: Pravoslavlje - jedna velika porodica

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.03.2021 - 13:59

U Rusiji je ovih dana otvorena izložba fotografija pod nazivom “Pravoslavlje - jedna velika porodica”, pripremljena na inicijativu Eparhije vranjske.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Izložba se održava u Belgorodu, a osim ideje da se ona dogodi u Rusiji, koja je potekla iz Eparhije vranjske sa episkopom Pahomijem na čelu, u pripremi su učestvovali i iguman Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog arhimandrit mr Metodije (Marković) i Dragan Tadić.

Sama izložba sastoji se od stotinu fotografija koje su tematski podeljene u četiri grupe.

Na inicijativu stipendiste Eparhije vranjske i rukovodioca Filijale Svepravoslavnog društva Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski diplomiranog teologa Nenada Bojkova (osim eparhije podršku su pružili Gimnazija Bora Stanković u Vranj
u, Belgorodska Mitropolija i Belgorodske Duhovne Seminarije) prvi deo izložbe dostavljen je u ruski grad Belgorod, gde su ideju o predstavljanju ovakve izložbe primili sa radošću.

- Događaji ovakvog tipa su smo još jedan od dokaza da pravoslavlje nije teritorijalno podeljeno, već da smo svi u jednoj velikoj zajednici u Hristu, bez obzira na kojem mestu nalazili - istakao je na otvaranju izložbe protojerej Oleg Kobec, starešina sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Belgorodu.

Rukovodilac Filijale Svepravoslavnog društva Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski Nenad Bojkov u svom obraćanju okupljenima preneo je pozdrave i najtoplije čestitke episkopa vranjskog Pahomija i dodao da su studentske inicijative "veoma korisne u povezivanju naša dva bratska naroda" i zahvalio se svima koji su podržali realizaciju ovog projekta.

Nađa Milošević ulepšala je otvaranje izložbe izvođenjem pesme "Junaci sa Košara".

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: