Izložba o 125 godina pozorišnog života u Vranju za start Borinih dana

Lokalne vesti - Četvrtak 21.10.2021 - 12:07

Na startu 41. Borinih pozorišnih dana biće otvorena izložba "125 godina pozorišnog života u Vranja".

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
Izložba će biti otvorena u petak, 22. oktobra u 18.30 sati u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju, i na njoj će biti izložene fotografije iz arhive pozorišta
 
Pre izložbe, u foajeu pozorišta, biće otkrivena fotografija Radoslava Radivojevića,  dugogodišneg direktora i utemeljivača festivala "Borini pozorišni dani".
 
Večeras, na Dan pozorišta, ansambl Pozorišta "Bora Stanković" će izvesti premijeru komada "Okamenjeno more", po istoimenom tekstu Velimira Lukića i Euripidove drame “Trojanka”, u režiji Stevana Bodrože i dramatizaciji Aleksandre Jovanović.
 
Od petka, 22. oktobra, kreće takmičarski deo festivala, u kojem će biti izvedeno šest predstava.
 
To su ,,Nečista krv’’ Narodnog pozorišta u Beogradu, ,,Ana Karenjina’’, Novosadskog pozorišta, zatim komad ,,Pučina’’ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, ,,Ivanovo samoubistvo’’ Gradskog pozorišta Semberija iz Bijeljine, kao i predstave ,,64’’ beogradskog Ateljea 212 i ,,Ako dugo gledaš u ponor’’ regionalnog pozorišta Novi Pazar. 
 
Van konkurencije je i komad ,,Placebo’’ Narodnog pozorišta Priština, koja će biti izvedena poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: