Počinje prodaja ulaznica za 41. BORINE POZORIŠNE DANE

Lokalne vesti - Subota 16.10.2021 - 12:17

Pozorište "Bora stanković" u Vranju je objavilo da je počela prodaja ulaznica za predstojeće Borine pozorišne dane.

FOTO: Promo FOTO: Promo
Prodaja ulaznica počinje u subotu, 16. oktobra, u 13:00.
 
Radno vreme blagajne je od 16. do 28. oktobra, svakog dana (sem nedelje, 17. 10.) od 13:00 do 20:00.
 
Borini pozorišni dani, 41. po redu, biće održani od 21. do 28. oktobra, pod sloganom ,,Od Sofke do Nejre''.
 
Na festivalu će biti obeleženo 125 godina od izvođenja prve pozorišne predstave u Vranju.
 
Na otvaranju festivala, 21. oktobra, biće obeležen Dan pozorišta, kada će domaćin, vranjski teatar izvesti premijeru komada "Okamenjeno more", po istoimenom tekstu Velimira Lukića i Euripidove drame “Trojanka”, u režiji Stevana Bodrože i dramatizaciji Aleksandre Jovanović.
 
Ovogodišnji festival imaće takmičarski karakter, a u zvaničnoj konkurenciji, od 22. oktobra, biće izvedeno osam predstava.
 
To su ,,Nečista krv’’ Narodnog pozorišta u Beogradu, ,,Ana Karenjina’’, Novosadskog pozorišta, zatim komad ,,Pučina’’ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, ,,Ivanovo samoubistvo’’ Gradskog pozorišta Semberija iz Bijeljine, kao i predstave ,,64’’ beogradskog Ateljea 212 i ,,Ako dugo gledaš u ponor’’ regionalnog pozorišta Novi Pazar. 
 
Van konkurencije je i komad ,,Placebo’’ Narodnog pozorišta Priština, koja će biti izvedena poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih.
 
Na festivalu će biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu, za dramaturgiju, dramatizaciju i adaptaciju, najbolju mušku i žensku ulogu
 
Uz ove četiri nagrade koje će dodeliti stručni žiri festivala, ostaje nagrada publike, koja će, počev od ovogodišnjeg festivala, nositi ime Radoslava Radivojevića, utemeljivača ovog festivala.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: