Jelenina majka: "Molim se Bogu i ljudima dobre volje"

Lokalne vesti - Sreda 18.12.2013 - 12:32

Majka teško obolele Jelene Simić iz Vranja, Danijela (41) kaže da je Jeleni potrebna hitna operacija koja se u Srbiji ne radi.

majka Danijela majka Danijela

Međutim, njena porodica za tu operaciju nema novca.

 

– Jelena je već jednom operisana, ali je ta operacija u Beogradu bila bezuspešna. Sada su naše oči uperene ka Nemačkoj i Turskoj gde se ove operacije rade uspešno - kaže Danijela.

 

Podsetimo, ona uz bolesnu Jelenu ima i ćerku Nataliju (17) i sina Strahinju (8).

 

Kako kaže, njenu porodicu sustigla je „nesreća koja nikada ne dolazi sama“.

 

- Sa troje maloletne dece najpre sam godinama trpela nasilje, onda dočekala razvod, ostala bez krova nad glavom i izgubila alimentaciju.

 

Potom sam, u potrazi za mirnim životom, napustila Rogaticu u Bosni i sa decom se vratila u kuću mojih roditelja u Vranje.

 

Vrhunac svega je što sam u međuvremenu dobila otkaz na poslu u firmi „Telus“ u Vranju - priča Danijela i dodaje da troje odrasle dece treba nahraniti, obući, obuti i opremiti za školu.

 

- U situaciji kada ja i deca jedva sastavljamo kraj s krajem, ja mogu samo da se molim Bogu i ljudima dobre volje, da pomognu mojoj Jeleni, da u njenoj 17. godini položi najteži životni ispit - kaže hrabra Danijela.

 

Ova četvoročlana porodica živi od 10.000 dinara dečijeg dodatka i pomoći koju im pruža otac, odnosno deda Stojan, penzioner „Alfa plama“.

 

Inače, Jelena boluje od teške bolesti „preplet creva“. Često joj se izduje stomak zbog čega ne može uzima hranu, a prinuđena je i da iskrivljena hoda. Sve je to praćeno jakim bolovima.

 

Njena majka kaže da se često kada dobije napad bolova, krije u sobu, kako ne bi uznemiravala ukućane. Često izostaje u školi. Ranije se bavila sportom i trenirala je odbojku.

 

Za njeno izlečenje najpre je potrebna ozbiljna dijagnostika, jer ovoj bolesti ni beogradski lekari ne mogu da uđu u suštinu.

 

Takođe, pominje se lek „botox“, ali je on i skup i nedovoljno efikasan. Košta 500 evra, a ima ograničeno dejstvo.

 

Jelena je u dva navrata dobijala pomoć od Grada u iznosu od 30.000 dinara.

 

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći uplatom sredstava na ime Jelene Simić u AIK banci, gde je otvoren račun za te svrhe.

 

Dinarski broj je: 105-0000424007696-21, a devizni 105-240541012966277 ibn RS35105240541012966277.

 
Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: