Još otkaza u Gradskoj upravi

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.11.2016 - 10:44

Do kraja novembra još dvadesetak radnika Gradske uprave grada Vranja ostaće bez posla, potvrdio je načelnik uprave Dušan Aritonović.

Još dvadesetak radnika ostaje bez posla; FOTO: D. Ristić/OK Radio Još dvadesetak radnika ostaje bez posla; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Svim zaposlenima koji su u Gradskoj upravi zasnovali radni odnos na određeno vreme i koji tokom novembra meseca navršavaju 24 meseca rada, u skladu sa Zakonom o radu, prestaće radni odnos zbog isteka roka na koji je zasnovan, kaže načelnik Aritonović.

Radi se o dvadesetak zaposlenih, a načelnik nije precizirao o kojem broju je tačno reč.

Prema prethodno dobijenim podacima, u Gradskoj upravi je, do početka meseca bilo uposleno 24 radnika na određeno vreme.

Ovo će biti druga veća grupa radnika Gradske uprave koja ove godine ostaje bez posla.

Krajem juna, neposredno nakon što je konstitisana nova gradska vlast, 40 radnika angažovanih na privremenim i poremenim poslovima je dobilo otkaz.

Bivši gradonačelnik Zoran Antić je na poslednjem otvorenom danu za medije SPS-a najavljena otpuštanja ocenio kao čin revanšizma nove vlasti.

Načelnik Dušan Aritonović pak, kaže da se radi isključivo o poštovanju zakona i kritikuje vođenje Gradske uprave u prethodnom periodu.

- Na žalost, zbog lošeg vođenja kadrovske politike i lošeg upravljanja kadrovima u prethodnom periodu, značajan deo poslova pokriva se izvršiocima koji su radno angažovani na određeno vreme.

Radi se o 10 odsto izvršilaca čije angažovanje dopušta Zakon o maskimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru i ova radna mesta biće popunjavana u narednom periodu shodno potrebama Uprave
– navodi Aritonović.

U Gradskoj upravi grada Vranja stalno je zaposleno 240 radnika na neodređeno vreme.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: