"Jumko" primio platu!

Lokalne vesti - Četvrtak 27.02.2014 - 12:53

Radnicima “Jumka” iz Vranja isplaćena je jednokratna pomoć dogovorena u Vladi Srbije, u iznosu od 21.160 dinara po radniku.

Ilustracija Ilustracija

Prva od dve isplate izvršena je prema dogovoru koji su radnici “Jumka” postigli na sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem i vršiocem dužnosti ministra privrede Igorom Mirovićem početkom februara u Beogradu.

- U petak nam je isplaćena jednokratna pomoć koja je u visini minimalne cene rade, a druga treba da usledi početkom marta - kaže za OK radio  glavna poverenica  ASNS-a u "Jumku".

Ona navodi  da postoji problem 7,5 neisplaćenih plata i očekuje od rukovodstva da radnicima isplati zarade u visini zakonskog minimalca.

Radnicima “Jumka” predstavnici vlasti obećali su i overu zdravstvenih knjižica, a ovo pitanje naći će se na sutrašnjoj sednici Vlade.

Inače, po rečima Snežane Veličković, svih 1760 radnika “Jumka” nalazi se u “tihom” štrajku  koji će biti radikalizovan ako se dogovor sa Vladom ne ispoštuje.

Milan Zdravković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: