Koridor 10: Kasnili sa radovima pa dobili NOVI UGOVOR

Lokalne vesti - Petak 18.05.2018 - 08:17

Vranje – JP Putevi Srbije donelo je odluku da se za nastavak radova na Koridoru 10 usvaja ponuda konzorcijuma firmi “Srbijaautoput” i “MBA Ratko Mitrović niskogradnja”, kojima je prethodno isti posao oduzet zbog probijanja rokova.

Završetak radova u zakašnjenju najmanje dve godine FOTO: D. Ristić/OK Radio Završetak radova u zakašnjenju najmanje dve godine FOTO: D. Ristić/OK Radio
Reč je o tenderu koji je bio raspisan za završetak radova na deonicama Koridora 10, Donji Neradovac – Srpska Kuća i Srpska Kuća – Levosoje u dužini od oko blizu devet kilometara, petlje Bujanovac 1 i regulaciju Južne Morave sa pritokama.
 
Ove firme su, kao jedini ponuđači, u ponudi navele cenu od skoro 1,5 milijardu dinara, rok za završetak radova od šest meseci uz avans od 10 odsto ukupne vrednosti radova.
 
Kuriozitet ovog tendera je da je isti konzorcijum pomenutih preduzeća ranije već dobio ugovor za izvođenje radova na istoj deonici.
 
Posao je započet 2015. godine i bilo je predviđeno da bude završen do kraja 2016. godine.
 
Kako je objašnjeno, zbog toga što je došlo do izmene projekta usled promene korita Južne Morave, rok je pomeren za kraj oktobra 2017. godine.
 
Kako je i taj dodatni rok probijen a radovi nisu završeni, „Putevi Srbije“ su raskinuli ugovor sa izvođačima.
 
Prema navodima iz „Puteva Srbije“, izvođači na određenim delovima deonice Srpska kuća – Levosoje, poput petlje „Bujanovac 1“, nisu odradili ni polovinu posla, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u više navrata obilazila ovu deonicu i javno kritikovala izvođače radova.
 
"Putevi Srbije" su naveli da su nakon raskida prethodnog ugovora, u cilju zaštite svojih prava i interesa, ko naručilac posla, aktivirali bankarsku garanciju na iznos od 27,99 miliona dinara“.
 
Kako je prihvaćena nova i jedina pristigla ponuda istih izvođača, "Putevi Srbije" će pomenutom konzorcijumu, po novom ugovoru, samo za avans isplatiti oko 150 miliona dinara.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: