Maj - mesec muzike

Lokalne vesti - Sreda 02.05.2012 - 23:50

Tradicionalna manifestacija u Vranju se ove godine dešava po 14. put.

Sa ranijih dešavanja Sa ranijih dešavanja
I ove godine muzička škola „ Stevan Mokranjac„ organizuje manifestaciju „Maj mesec muzike“ pod pokroviteljstvom grada Vranja. 
 
Na festivalu će biti zastupljeni svi muzički instrumenti, pa je organizovano i veče harfe. Biće organizovano i takmičenje malih pijanista, 14. po redu, a već drugo međunarodno. 
 
Direktorka škole Dragana Mladenović Ristić kaže da će na festivalu biti dosta solo pevača, kao i instrumenata  - klavir, klarinet, harfa, gitara. Mladenović Ristić najavljuje  oko 14 koncerata klasične muzike.  
 
Na takmičenju malih pijanista  biće  preko sto učesnika iz zemlje i inostranstva. Očekuju se i gosti iz Grčke i Makedonije. 
 
Koncertom za violinu i violončelo biće otvoren i ovogodišnji Dan muzeja, koji se obeležava 19. maja.
 
Obeležavanje Dana škole „Stevan Mokranjac“ predviđen je kao poslednje dešavanje na manifestaciji, kada će nastupiti hor muzičke škole na Trgu „Staniše Stošića“. 
 
Za samo finale ovogodišnje manifestacije "Maj mesec muzike"ostavljeno su koncerti  klarinetiste Aleksandra Tasića i gitariste Zorana Kraišnika. 
 
Oba koncerta dešavaju se u Domu Vojske.  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: