MiDej dobitnik priznanja za altruizam, herojsko delo i entuzijazam

Lokalne vesti - Četvrtak 16.07.2020 - 11:13

Vranjski učitelj Miomir Dejanović MiDej dobitnik je priznanja „Balkanske nastavničke mreže“ za altruizam, herojsko delo i entuzijazam.

Miomir Dejanović MiDej na svom readnom mestu FOTO: Privatna arhiva Miomir Dejanović MiDej na svom readnom mestu FOTO: Privatna arhiva
“Balkanska nastavnička mreža” (EduBalkan) podelila oko 40 zahvalnica svojim administratorima, 1.000 zahvalnica saradnicima iz regiona, 100 priznanja za altruizam i 50 priznanja za herojsko delo.
 
Ova mreža prosvetnih radnika nastala je u uslovima vanrednog stanja usled pandemije virusa korona, kada je nastava u našim školama izvođena putem TV programa i interneta.
 
Formirana je iz potrebe od nastavnika entuzijasta prikuplja digitalne nastavne materijale pogodne za korišćenje tokom nastave na daljinu, objašnjava učitelj Miomir Dejanović
 
- Kao i brojne moje kolege, ja sam rado postao deo mreže, gde sam slao svoje stripove koje godinama radim i koristim u nastavi, kao i neke edukativne filmove.
 
Napravljena je trajna baza koju svako od učitelja i nastavnika može slobodno da koristi a, sudeći prema trenutnoj situaciji, vrlo je moguće da ona i dalje živi ukoliko na jesen školska godina ponovo bude organizovana sa nastavom na daljinu - kaže Miomir Dejanović za OK Radio
 
Koncepcja nastave na daljinu je došla, praktično, iznenada, tako da ni prosvetari ni učenici nisu bili pripremljeni.
 
- Zbog toga sam svoje materijale želeo da podelim sa kolegama kao znak solidarnosti, što nije prošlo nezapaženo, pa mi zato i ova nagrada dosta znači.
 
Suština je da prosvetni radnici treba uvek da budu spremni za rad sa decom.
 
Moraš da budeš učitelj u svakoj situaciji i pod bilo kakvim okolnostima - poručuje Miomir Dejanović.
 
Idejni tvorac „Balkanske nastavničke mreže“ je učiteljica Željana Radojičić Lukić iz Mionice, finalistkinja takmičenja za najboljeg nastavnika sveta "Global Teacher Prize".
 
Za tri meseca, Mreža je okupila skoro 28 hiljada članova i formirala kvalitetnu bazu sa preko 3.000 obrazovnih digitalnih sadržaja, koje svi zainteresovani nastavnici mogu besplatno da preuzimaju i koriste u radu sa svojim učenicima.
 
Ovo su najnovija u nizu priznanja koje poslednjih godina redovno pristižu kao potvrda kvalitetnog i predanog rada Miomira Dejanovića.
 
Dejanović je jedan od dobitnika priznanja „Najbolji edukator Srbije“ za 2018. godinu, a njegova metoda približavanja gradiva đacima kroz formu stripa naišla je na brojne pohvale i odobravanje stručne zajednice.
 
Novčani deo priznanja „Najbolji edukator Srbije“ iskoristio je da objavi zbirku stripova pod naslovom „Da ti nacrtam“, u kojoj su se našli njegovi i radovi učenika.
 
Njegova biografija se našla i u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.
 

Foto Galerija

Miomir Dejanović MiDej, priznanja za altruizam, herojsko delo i entuzijazam

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: