Mihajlović: Ako Geox napusti Vranje DRŽAVA će se pobrinuti za RADNIKE

Lokalne vesti - Petak 23.07.2021 - 18:37

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je izjavila da radnici fabrike „Geox“ neće ostati bez posla ukoliko rukovodstvo kompanije odluči da zatvori fabriku u Vranju.

Ministarka Mihajlović i gradonačelnik Milenković FOTO: D. Ristić/OK Radio Ministarka Mihajlović i gradonačelnik Milenković FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ministarka Mihajlović je, nakon prijema za građane Vranja, rekla da je mogući odlazak „Geoxa“ iz grada pod Pržarom bilo jedno od pitanja na ovom susretu.
 
- Bio „Geox“ ili ne bio, država i te kako već radi sa mnogim investitorima i razgovara o tome da, u eventualnoj situaciji, može da nađe zamenu i da ljudi budu zaposleni, što je najvažnije za te radnike.
 
Imaćete svoje zaposlenje, da li če se zvati „Geox“ ili neko drugi, to ćemo videti – istakla je potpredsednica Vlade.
 
Zorana Mihajlović je navela da zna da je kompanija „Geox“ imala probleme i na globalnom nivou tokom 2020. godine uknjižila velike gubitke, pa je za očekivati da pravi „drugačije organizacije“, čega je država svesna.
 
- To je ono što sam ja tim ljudima danas rekla, gledajući ih u oči, mi radimo, razgovaramo i učinićemo sve da svako ima zaposlenje, bez obzira na to kako mu se zvao poslodavac – rekla je Mihajlović.
 
Prema njenim saznanjima, sudbina vranjske fabrike još uvek nije definitivno rešena, a jedan deo zaposlenih je na odmorima i na plaćenim odsustvima.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: