Milenković: Danci počinju sa proizvodnjom od 1. avgusta

Lokalne vesti - Subota 29.06.2019 - 12:09

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da bi fabrika danske kompanije „Kentaur“ u Vranju trebalo da počne sa proizvodnjom od 1. avgusta.

Slobodan Milenković FOTO: D. Ristić/OK Radio Slobodan Milenković FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nakon što su pre nešto više od godinu dana prvi put posetili Vranje, predstavnici kompanije „Kentaur“ su kupili pogon preduzeća „Ljubisavljević“ u stečaju, u Industrijskoj zoni Bunuševac.
 
- Danska kompanija „Kentaur“ je počela da adaptira taj prostor i, prema informacijama koje imam, već od 1. avgusta se očekuje pokretanje proizvodnje – rekao je Milenković.
 
Prema najavama investitora, u fabrici u Vranju bi trebalo da bude upošljeno najmanje 300 radnika, a kompanija je dobila i podršku Vlade Srbije kroz program podrške novim investicijama.
 
Danska kompanija bavi se izradom radnih uniforma za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju i to od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: