Ministarka o zameni stolarije u domaćinstvima: Prvi ugovori do kraja avgusta, zamena pre početka grejne sezone

Lokalne vesti - Subota 24.07.2021 - 12:12

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je izjavila u Vranju da očekuje da će do kraja avgusta, biti potpisani prvi ugovori o zameni stolarije.s građanima, a u cilju povećenja energetske efikasnosti.

Zorana Mihajlović u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Zorana Mihajlović u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio
Mihajlović je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa građanima, rekla i da očekuje da će pre početka grejne sezone biti završeni radovi na zameni stolarije, za šta država izdvaja 50 odsto sredstava.
 
Ona je rekla da tu neće biti kraj, već će projekat povećanja energetske efikasnosti trajati nekoliko godina i da će biti potrebno između 100 i 150 miliona evra godišnje.
 
Prema njenim rečima, lokalne samouprave u ovom periodu raspisuju pozive ka kompanijama koje će učestvovati u zameni stolarije, nakon čega će biti upućen poziv ka zainteresovanim građanima.
 
- Očekujemo prve ugovore sa građanima krajem avgusta i da pre početka grejne sezone budu završeni radovi - rekla je Mihajlović.
 
Ona je ponovila da će početkom septembra biti raspisan i javni poziv za subvencionisanje kupovine solarnih panela.
 
- I taj poziv će biti po istim principima kao i za zamenu stolarije
 
U oba slučaja će država obezbediti 50 odsto sredstava, a 50 procenata će plaćati građani - rekla je ona.
 
Mihajlović je rekla da novca ima dovoljno i ponovo je pozvala sve da se prijave, jer je, kako je ukazala, „neophodno da smanjimo potrošnju toplotne i, naročito, električne enerergije“.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Marko
25.07.2021. , 15:20
Zorana Mihajlovic mora da se hapsi.
Marko
25.07.2021. , 15:20
Zorana Mihajlovic mora da se hapsi.