Moguća prodaja banjskog hotela

Lokalne vesti - Petak 22.02.2013 - 09:30

Pregovori sa austrijskom kompanijom „GLA Holding“ oko kupovine hotela u Vranjskoj Banji su u toku i prema rečima nadležnih, ta firma je najozbiljniji kandidat do sada za podizanje „Skadra na Banjštici“.

neizgradjeni hotel u Vranjskoj Banji neizgradjeni hotel u Vranjskoj Banji

 

Mnogo je problema u prethodnom periodu bilo vezanih za tu građevinu, a u toku je i sudski spor između Specijalne bolnice i Fonda PIO. 
 
To je trenutno jedini kamen spoticanja u prodaji građevine i konačnog rešavanja najvećeg rugla u tom turističkom mestu, kažu u gradskoj opštini Vranjska Banja. 
 
Predrag Milenković, predsednik Banje za OK Radio kaže da će rukovodstvo opštine uticati da se spor između Bolnice i Fonda vansudski reši, čime bi se stvorili svi uslovi za kupoprodaju objekta. 
 
– Specijalna bolnica je Fondu dala zemljište za izgradnju hotela. Počelo se sa podizanjem „Skadra na Banjštici“, kako ga zovu meštani, ali je zbog nedostatka sredstava sve to stalo. 
 
Kasnije je „Jumko“ ušao u priču, ali ni on nije ništa uložio i zato je sada van sudskog spora. Nastojimo da se održi jedan zajednički sastanak na kome bi dogovorili vansudsko poravnanje, jer su nam ovako ruke vezane – kaže Milenković. 
 
On ističe da su austrijanci veoma zainteresovani za dovršetak hotela iz više razloga. Najvažniji su da nemaju konkurenciju, da će Koridor prolaziti pored Banje i da je reč najtoplijoj Banji u Evropi sa velikim prirodnim potencijalima. 
 
– Ispitali su statiku, izvršili sva merenja i detaljno su pogledali i isplanirali šta i kako mogu da urade. 
 
Najavili su hotel sa četiri zvezdice i takvog u okrugu nemamo. To bi automatski značilo upošljavanje oko 150 Banjčana i otvaranje novih prodavnica i megamarketa za snabdevanje hotela. 
 
Takođe, on bi povukao povećanje plasteničke i rasadničke proizvodnje jer su potrebe takvog ugostiteljskog objekta velike. Mnogi problemi u Vranjskoj Banji bi njegovom izgradnjom bili rešeni – ističe Milenković. 
 
On kaže da je od potencijalnih investitora dobio uveravanja da će svi radnici hotela, osim menadžmenta biti iz Vranjske Banje. Ono što bi od postojeće građevine menjali je broj soba, tako da bi od sadašnje tri sobe pravili dve. 
 
Inače, kompanija „GLA Holding“ osnovana je 2003. godine u Austriji i bavi se hotelijerstvom, ali i ulaganjima u obnovljive izvore energije. 
 
Prisutna je u sedam zemalja sveta i zapošljava više od 800 radnika. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: