"Moje imenovanje je čast za novinarstvo"

Lokalne vesti - Utorak 11.12.2012 - 09:02

Novinar lista „Danas“ Vojkan Ristić biće novi predsednik Upravnog odbora RTV Vranje.

Ristić Ristić

On će na tu funkciju biti imenovan na sednici Skupštine grada 13. decembra, potvrdio je predsednik Mandatno imunitetske komisije Siniša Mitić.

Direktor RTVV-a Zoran Veličković kaže da je za to rešenje saznao pre dvadesetak dana i da nema ništa protiv tog imenovanja, ukoliko bude dobro radio svoj posao.

– Svako ima svoj zadatak i ja nemam prava da se slažem ili ne sa njihovim izborom. Ne bi trebalo da bude problema ukoliko svako bude radio korektno u okvirima svojih nadležnosti.

Od Ristića očekujem profesionalnost, jer je to ipak čovek iz struke sa mnogo godina radnog staža.

Što se tiče finansija, neće se mnogo usrećiti, ali ipak očekujemo svi mi konstruktivnost sa njegove strane – kaže Veličković.

Inače, za predsednike i članove UO i NO koji nisu iz kolektiva, naknada se isplaćuje na nivou dnevnica od po 1.850 dinara po sednici.

Predsednik Okružnog odbora SNS Dragan Nikolić za OK Radio kaže da je vranjski odbor njegove stranke uputio predlog Skupštini, uzimajući u obzir, kako je rekao, stručnost koja je u ovom slučaju jača od politike.

 – Vojkan je dobar, pozitivan čovek i odličan novinar. Nije član ni jedne stranke i to je dokaz da nam je stručnost mnogo bitnija od stranačkog opredeljenja.

Čovek je diplomirani politikolog sa više od 20 godina rada u struci i ima autoritet. To je dovoljno razloga da stanem iza tog predloga.

Trudimo se da poboljšamo stanje u informisanju i položaju zaposlenih u medijima- kaže Nikolić.

Novinar Vojkan Ristić ističe da je njegovo imenovanje pre svega „čast profesiji“.

– Učiniću sve da taj javni servis bude što funkcionalniji i da radi u službi objektivnog informisanja građana, jer ga oni i finansiraju.

Mislim da treba mnoge stvari promeniti, ali o tome ću da pričam kada budem i zvanično postavljen -  kaže Ristić.

Inače, on je dopisnik lista „Danas“ od 2007. godine, vlasnik je novinske agencije AVP od 2002. godine. Radio je za agenciju „Beta“, list „Naša borba“ i radio „Dojče vele“.

Rođen je 22. septembra 1966. godine u Vladičinom Hanu, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Novinarstvo je diplomirao na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: