Nexus u antimigracionoj kampanji

Lokalne vesti - Sreda 20.11.2013 - 10:05

“Informativna kampanja za potencijalne migrante” naziv je okruglog stola koji je organizovan u utorak u Domu vojske u Vranju.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Istoimeni projekt  implementira Fondacija Caritas Luxembourg u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama, „Nexus - Vranje” Udruženje „Bakija Bakić”, Romski kulturni centar iz Vranjske Banje, i „OFER” iz Bujanovca.

- Kroz planirane projektne aktivnosti imali smo 12 promotivno edukativnih sesija. Za 12 mladih ljudi iz Vranja, Vranjske Banje i Bujanovca u okviru četvorodnevnog treninga kreirana je predstava “Sine brate znaš ti ko je ćale”.

Predstava je dobar način da se ukaže na značaj obrazovanja za obezbneđivanja kako svoje tako i egzistencije porodice.

Na ključnim mestima u gradu postavili smo bilborde. Kreiran je i promotivno edukativni spot koji se prikazuje na regionalnoj i na lokalnim radio i tv stanicama – rekla je na skupu Suzana Pantović koordinatorka projekta.

Okrugli sto “Informativna kampanja za potencijalne migrante” organizovan je i u Bujanovcu sa ciljem usmeravanja medijske pažnje  na opasnosti od ilegalnih migracija i trgovine ljudima, kažu organizatori.

Učesnici okruglog stola u Vranju i Bujanovcu bili su predstavnici relevantnih institucija u oblasti obrazovanja i PU Vranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: