"Noć muzeja" najposećenija do sada

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.05.2013 - 09:12

Ovogodišnju manifestaciju „Noć muzeja“ u Vranju posetio je veliki broj građana u noći između subote i nedelje.

opersko vece opersko vece

 

Ovoga puta, vranjski Narodni muzej ponosio se izložbom originalnog primerka Sretenjskog ustava iz 1835. godine u Domu vojske. Program manifestacije se paralelno odvijao na četiri lokacije u gradu, a organizatori kažu da je ove godine bilo preko hiljadu posetilaca. 
 
U prostorijama Narodnog muzeja bila je izložena  zbirka medalјa i odlikovanja “Vranje i Vranjanci u balkanskim ratovima 1912/1913. godine”. 
 
U velikoj sali muzejske Galerije bile su izloženi crteži slikara iz Beograda, dok je u maloj sali bila postavka pojaseva i tkanica iz zbirke Narodnog muzeja iz Zaječara. 
 
Takođe, tokom noći organizovano je i opersko veče Sanje Kličković u pratnji Milјane Ivanović, kao i revija kostima koju su priredili profesori i učenici Hemijsko – tehnološke škole u Vranju. 
Polaznici glumačke radionice ovdašnjeg Pozorišta u dvorištu Muzej kuće "Bore Stankovića" izveli su muzičko-scenski kolaž. 
 
Posetioci u muzej kući su mogli da pogledaju i proekciju filma "Ciganka" koji je snimlјen po motivima iz dela velikana srpske književnosti Bore Stankovića.Inače, ulaz na svim mestima u „Noći muzeja“ bio je besplatan. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: