Norveška ambasada pomaže Specijalnoj bolnici u Surdulici

Lokalne vesti - Sreda 22.07.2020 - 11:02

Norveška ambasada u Beogradu pridružila se akciji prikupljanja pomoći za specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici, koja se načazi u kovid sistemu.

I dalje potrebna pomoć u opremi FOTO: surdulica.org I dalje potrebna pomoć u opremi FOTO: surdulica.org
Kako je ranije najavljeno, Ambasada Kraljevine Norveške je kupila izvesnu količinu medicinske opreme kao vid pomoći zdravstvenim ustanovama koji se nalaze u kovid sistemu.
 
U ovoj vanrednoj situaciji, Specijalnoj bolnici u Surdulici nedostaje oprema za hitno lečenje sve većeg broja obolelih od korona virusa, jer svakog dana su zahtevi za smeštaj novih pacijenata
 
Nova donirana oprema biće namenski korišćena u delu kovid bolnice i doprineće efikasnijem lečenju kovid bolesnika, ali i održanju bezbednog rada i lečenja neinficiranih pacijenata.
 
Lekarski tim za celu bolnicu u Surdulici čini devet lekara specijalista, od kojih je njih četvoro angažovano na kovid odeljenju, što ovdašnji zdravstveni radnici zbog sve veće broja pacijenata i manjku opreme sve teže podnose.
 
Svako ko želi da pomogne, može to učiniti na sledeći način:
 
- online preko platforme : https://www.donacije.rs/projekat/korona-virus-surdulica/
 
- slanjem SMS poruke na 7300 (cena je 200 RSD) - sredstva od SMS-a će sredstva biti na raspolaganju tek po naplati i prenosu, najkasnije u roku od tri meseca.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: