Nova vlast, novi direktori

Lokalne vesti - Petak 07.02.2014 - 15:30

Novi direktori javnih preduzeća i ustanova u Vranju imenovani su na 22. sednici Skupštine grada.

sednica lokalne Skupstine sednica lokalne Skupstine

Odlukom komisije za mandatno-imunitetska pitanja, direktor Direkcije za izgradnju umesto dosadašnjeg Gorana Đorđevića biće diplomirani pravnik Dragan Stojković. Stojković je rođen 1962. godine. Ima 28 godina radnog iskustva, a od 1991. godine radi u kompaniji „Pošta Srbije“. Od 2008. do 2012. godine bio je direktor Direkcije za izgradnju u Vranju.

Dužnosti direktora „Novog doma“ razrešen je Saša Sentić, a na njegovo mesto imenovan je diplomirani ekonomista Nebojša Radulović. Radulović je rođen u Vranju 1972. godine. Završio je Ekonomski fakultet u Prištini. Od 1998. godine do danas radi u Kavim Jedinstvu. Od 2007. do decembra 2013. godine bio je generalni direktor tog preduzeća.   

Dosadašnja direktorka Zavoda za urbanizam Marija Nikolić podnela je ostavku na tu funkciju, a na njeno mesto imenovan je diplomirani inženjer arhitekture Dragan Veličković. Veličković je rođen 1964. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Radio je u preduzeću „Arhit“ u Vranju, a od 1995. godine do danas vlasnik je arhitektonskog biroa „Art“ u Vranju.

Direktor JP „Uprava Banje“ Darko Janković razrešen je te dužnosti, a na njegovo mesto imenovan je diplomirani inženjer šumarstva Stanko Petković. Petković je rođen 1950. godine u opštini Suva Reka. Srednju školu završio je u Surdulici, a Šumarski fakultet u Skoplju. Radio je u preduzeću „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji kao komercijalni i tehnički rukovodilac, a generalni direktor tog preduzeća bio je od 1985. do 2010. godine.

Diplomirani vajar iz Vranja Marjan Stanković nije više direktor Regionalnog centra za talente. Na tu funkciju imenovana je diplomirani ekonomista Milena Mladenović. Mladenovićeva je rođena 1987. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Vranju, a 2012. godine diplomirala je poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Stručnu praksu obavila je vranjskom Sekretarijatu za finansije.

Umesto dosadašnje direktorke pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju Radmile Đorđević koja je podnela ostavku, tu funkciju u narednom periodu obavljaće diplomirani ekonomista Srđan Jovanović. Jovanović je rođen 1981. godine u Vranju, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Ekonomski fakultet i master studije završio je u Nišu. Predsednik Omladinskog saveza u Vranju bio je od 2009. do 2013. godine. Autor je više projekata iz oblasti kulture, a koji su označeni kao projekti od opšteg interesa.

Direktorka Istorijskog arhiva u Vranju više nije Dragana Arsić. Na njeno mesto došla je diplomirani ekonomista Suzana Petrović. Petrovićeva je rođena 1969. godine u Vranju. Radila je 15 godina kao profesorka u Hemijsko-tehnološkoj školi u Vranju. Direktorka Istorijskog arhiva bila je od 2008. do 2012. godine. Od tada do danas je radila u toj ustanovi na poslovima arhiviste.    

Dužnosti direktorke Narodnog univerziteta razrešena je Tatjana Stojević. Na tu funkciju imenovan je diplomirani menadžer Boban Mihajlović. Mihajlović je rođen 1975. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu za biznis i menadžment u Novom Sadu. Radio je kao regionalni direktor Mercedesa za jugoistočnu Srbiju i u više kompanija koje se bave distribucijom kozmetike.  

Mandat v.d. direktora Narodnog muzeja Dragana Dejanovića produžen je na još šest meseci. Za direktorku Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite imenovana je diplomirana psihološkinja Dejana Bogdanović, koja je do sada vršila dužnost direktora te ustanove.

Brojne polemike opozicionih stranaka bile su kod predloga za razrešenje Đorđevića sa mesta direktora Direkcije za izgradnju. Opozicionari smatraju da je njegovo razrešenje protivzakonito, jer je on, kako su kazali, legitimno izabran na tu funkciju putem konkursa.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je da je u Vranju sada nova vladajuća većina, te da su i smene direktora u skladu sa koalicionim sporazumom, a da o navodnom „kršenju Zakona o javnim preduzećima u konkretnom slučaju nema ni govora“.  

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: