Novi aparati za vranjsko zdravstvo

Lokalne vesti - Subota 29.12.2012 - 10:44

Vranjski Zdravstveni centar dobio je na dar od kineske ambasade u Beogradu aparat za automatsko određivanje urina, vredan 10, 2 miliona dinara.

Rukovodstvo ZC Vranje Rukovodstvo ZC Vranje

Uroš Trajković, direktor ZC, kazao je da će Dečije odeljenje vranjske Bolnice uskoro dobiti defibrillator koji će biti u funkciji od 15. januara.

Aparat je obezbedila Zadužbina Nikole Spasića iz Beograda.

Uz to, očekuje se da Ministarstvo zdravlja početkom godine  obezbedi i digitalni instrument za rentgenoskopiju, vredan oko  150.000 evra.

- Aparat za urin omogućiće efikasniji rad u laboratoriji, jer će  za sat vremena zahvaljujući njemu biti odrađeno 80 analiza urina, čime će biti poboljšan kvalitet u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima – kaže načelnica laboratorije Doma zdravlja doktorka Miljana Popović .

Direktor Trajković podsetio je da je u 2012. ZC dobio ultrazvuk koji je donirala ambasada Češke, te inkubator, dar kanadske ambasade i jedno sanitetsko vozilo kao donaciju SAD-a.

On je na godišnjoj konferenciji za novinare najavio izdvajanje Doma Zdravlja u 2013. godini ali i formiranje još dva pravna lica, Bolnice i Doma zdravlja u Trgovištu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: