Novi dom: "Još je rano za grejanje"

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.10.2013 - 09:25

Prethodnih dana temperature vazduha u Vranju bile su i u minusu u jutarnjim satima, ali to nije bilo dovoljno da JP „Novi dom“ pusti grejanje.

JP Novi dom Vranje JP Novi dom Vranje


Direktor toplane Saša Sentić podseća da temperature vazduha treba da budu tri dana za redom niske, kako bi „Novi dom“ otpočeo grejnu sezonu, iako ona i zvanično počinje 15. oktobra.

 

– Mi smo i po zakonu dužni da počnemo sa grejanjem ukoliko tri dana za redom temperature budu ispod 12 stepeni.

 

S obzirom da nismo prethodnih dana imali takvu situaciju, nije ni bilo potrebe za aktiviranjem kotlova – kaže Sentić i dodaje da će do petka „Novi dom“ izvršiti probno grejanje stanova i poslovnih prostorija.

 

– Naši korisnici dobili su obaveštenje da provere svoje instalacije i utvrdili smo da je sve u najboljem redu, osim nekih manjih sporadičnih neispravnosti poput curenja radijatora.

 

Narednih dana pustićemo probno grejanje kako bi se uverili da smo u potpunosti spremni za ovogodišnju grejnu sezonu – kaže Sentić.

 

Inače, prethodne nedelje u „Novi dom“ stigle su četiri cisterne mazuta, što će prema rečima nadležnih biti dovoljno za grejanje do sredine novembra.

 

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, „Novi dom“ trenutno radi na ugovaranju dodatnih količina energenata i očekuje se da ova sezona bude „isterana“ do kraja.

 

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: