Novi problemi oko "Borine nedelje"

Lokalne vesti - Četvrtak 27.02.2014 - 12:21

Ovogodišnja “Borina nedelja” biće održana od 23. do 29. marta ove godine u organizaciji Grada Vranja, ali i književne zajednice „Borisav Stanković“.

Borina nedelja, nekad Borina nedelja, nekad

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da problema oko organizacije najstarije vranjske kulturne manifestacije itekako ima.

– Izvesno je da će “Borina nedelja” biti održana i ove godine.

Narednih dana ću razgovarati sa gradskim pravobraniocem na tu temu, ali prosto mi je neshvatljivo da neko finansira, a neko drugi organizuje manifestaciju - rekao je Antić.

Urednik književne zajednice “Borisav Stanković” Miroslav Cera Mihailović kaže da i Književna zajednica radi pripreme za organizaciju ove manifestacije.

– Poslali smo Gradu dopis u vezi organizacije “Borine nedelje”, ali još uvek nikakav odgovor nismo dobili.

Gradska uprava ponovo na najgrublji način krši zakone, jer je još u oktobru trebalo da raspiše konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi.

Sada je kraj februara, a konkursa i dalje nema – kaže Mihailović.

Podsetimo da su “Borina nedelja” i nesuglasice na relaciji Grada i Književne zajednice bile predmet brojnih sudskih postupaka iz kojih je na kraju Miroslav Cera Mihailović izašao kao “pobednik”, jer je sud odlučio da manifestacija “Borina nedelja” pripada Književnoj zajednici i da je samo ta ustanova kulture može organizovati.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: