Novi program privremenih objekata: VIŠE MESTA za zakupce

Lokalne vesti - Petak 12.07.2019 - 14:04

Gradsko veće prihvatilo je nacrt programa postavljanja i uklanjanja privremenih objekata na teritoriji grada Vranja koji predviđa veći broj lokacija za ove namene.

Ne očekuju se novi problemi FOTO: D. Ristić/OK Radio Ne očekuju se novi problemi FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema rečima portparolke Gradskog veća Zorice Jović, stari program je predvideo 29 lokacija za postavljanje privremenih objekata dok će ih sada biti 32.
 
Po novom programu, na raspolaganju je 105 mesta za kioske i slične objekte, za razliku od starog kada ih je bilo 92.
 
Stupanjem na snagu novog programa, vlasnici postojećih objekata imaće rok od tri godine da svoje kioske usklade sa novim pravilima, što se odnosi na kvadraturu, veličinu i izgled.
 
Ovim programom je predviđeno i 37 lokacija za bilborde, navodi većnica.
 
Prethodni program, usvojen pre godinu i po dana, izazvao je veliku pažnju javnosti i protest vlasnika kioska koji su smatrali da im je posao i egzistencija ugrožena.
 
Sa nekoliko lokacija u centru grada uklonjeni su objekti koji nisu bili predviđeni programom.
 
Kako navodi Jovićeva, Zavod za urbanizam je dugo radio na novom programu i obavljeni su razgovori sa svim vlasnicima trenutno postojećih objekata koji su upoznati sa situacijom.
 
- Nadamo se da ovoga puta neće biti nikakvih problema s obzirom na to da je novim programom na raspolaganju više lokacija nego do sada.
 
Nikome nije u interesu da imamo problema u ovoj oblasti i želimo da svi zakupci rade i zarađuju, ali moramo svi da poštujemo zakonska pravila i da se zakup redovno plaća – kaže većnica.
 
Na pitanje da li će biti novih uklanjanja, Zorica Jović kaže da ukoliko je lokacija na kojoj se nalazi postojeći objekat predviđena ovim programom, uklanjanja neće biti, tako da bi najveći broj sadašnjih kioska trebalo da nastavi sa radom.
 
Nakon raspisivanja javnog poziva uslediće procedura zakupa, što će biti vrlo skoro, dodaje većnica, jer program stupa na snagu danom usvajanja na Gradskom veću
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pop
12.07.2019. , 20:51
Ma kakvi kiosci trpaju gvozdjuriju na svakom koraku grad grube koji bre kiosci i sada ima djbre koje treba skloniti,ispred stare poste i preko puta crkve kao i preko puta Hotela baraka kafana i i onaj HOBIT DIVLJI ZAPAD.sramota sve to treba skloniti.a ne jos postavljaj umesto zelenila.
Siri
12.07.2019. , 20:54
Preko puta hotela one barake i ona drvenarija ko navodno kafana leglo pacova ko ce pored hotela to da gleda.i HOBIT to sve srusiti i postaviti klupe i zelenilo.a ne kioske.