Novo obećanje: Oba kraka Koridora 10 do KRAJA GODINE

Lokalne vesti - Petak 15.06.2018 - 08:43

Vranje - Oba kraka Koridora 10 biće kompletno završena do kraja godine, najavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović sa izvođačima radova na Koridoru 10 FOTO: OK Radio Zorana Mihajlović sa izvođačima radova na Koridoru 10 FOTO: OK Radio
- Do kraja ove godine vozićemo do Bugarske i Makedonije završenim Koridorom 10
 
Najkasnije do decembra imaćemo auto-put u punom profilu i sa kompletno opremljenim tunelima - istakla je u četvrtak Zorana Mihajlović. 
 
- Sledeće godine počinjemo da gradimo auto-put Niš - Merdare - Priština, i to prvu deonicu dužine 40 kilometara, od Niša do Pločnika
radova
Vrednost ovog projekta je oko 800 miliona evra – rekla je Mihajlovićeva.
 
Na Koridoru 10 najviše se kasni na deonicama, Donji Neradovac – Srpska Kuća i Srpska Kuća – Levosoje u dužini od oko blizu devet kilometara, petlje Bujanovac 1 i regulaciju Južne Morave sa pritokama.
 
Deonica duga svega osam kilometara zadala je mnogo muka dosadašnjim izvođačima, konzorcijumu firmi "MBA - Ratko Mitrović niskogradnja“ i „Srbija auto-put“.
 
Posao je započet 2015. godine i bilo je predviđeno da bude završen do kraja 2016. godine.
 
Kako je objašnjeno, zbog toga što je došlo do izmene projekta usled promene korita Južne Morave, rok je pomeren za kraj oktobra 2017. godine, a nakon toga i za početak 2018. godine.
 
Kako je i taj dodatni rok probijen a radovi nisu završeni, „Putevi Srbije“ su raskinuli ugovor sa izvođačima, ali kako su iste firme bile jedini ponuđači na narednom tenderu, isti konzorcijum će raditi na završetku radova.
 
Ministarka Zorana Mihajlović je rekla i da će saobraćajni znaci za vožnju dozvoljenom brzinom do 130 kilometara na čas biti do nedelje postavljeni na svim deonicama auto-puteva Koridora 10 i 11.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: