Obeležen Dan ljudskih prava

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.12.2012 - 13:50

Uličnom akcijom u okviru projekta "Prava manjina - obaveza većine" u Vranju je obeležen Međunarodni dan ljudskih prava.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Projekat realizuju “Generator” i Novine “Vranjske”, a podržava ga Ambasada Kraljevine Norveške.

Prema rečima organizatora cilj projekta je povećanje osetljivosti društva i promocija tolerancije prema različitim manjinskim grupama uz osnaživanje mladih za aktivno delovanje u lokalnoj zajednici.

- Podelom promotivnog materijala građanima, mladi žele da ukažu na važnost poštovanja prava svih građana i doprinesu stvaranju društva sa jednakim mogućnostima za sve građane – kaže Nikola Stanojković, aktivista “Generatora”.

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se na dan kada je 1948. godine usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.

U njoj je  istaknuto da su ta prava univerzalna i da ne zavise od nacionalne, državne, ideološke, socijalne i kulturne pripadnosti.

Tim dokumentom se štite građanske, političke, ekonomske, socijalne i kulturne slobode i prava čoveka - od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost, socijalnu sigurnost i udruživanje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: