Obeležen Dan volontera

Lokalne vesti - Sreda 05.12.2012 - 12:40

Uličnom akcijom u centru Vranja u sredu je obeležen Međunarodni dan volontera, 5. decembar. Organizator akcije je NVO „Generator“.

Sa lica mesta Sa lica mesta

 

Građanima su deljeni flajeri kojima su aktivisti „Generatora“  promovisali projekt „Mladi u akciji“ Evropskog  volonterskog servisa. 
 
Cilj obeležavanja 5. decembra je prema rečima organizatora želja da se ukaže zahvalnost svim volonterima i aktivistima na angažmanu i trudu tokom cele godine. 
 
- Volonteri su vam oni koji rade za džabe, uvereni da rade za opšte dobro ili da pomažu nekome kome je pomoć potrebna. 
 
Isto kao što su nekada radne akcije značile besplatan dobrovoljni rad za dobro zajednice i volonterstvo danas to isto znači – podseća Ana Veljković aktivista “Generatora”. 
 
Ona kaže da je volontiranje, koje se kod nas često poistovećuje sa stručnom praksom, "stvar dobre volje" i ne donosi zaradu, ali ima značajne ekonomske i socijalne efekte. 
 
U svetu ima više stotina miliona volontera.  
 
Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 5. decembar za Međunarodni dan volontera proglasila 1985. godine, kao podsećanje na dan kada je 1970. stvoren Program UN za volontere.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: