Olimpijski čas u Bujanovcu

Lokalne vesti - Utorak 29.10.2013 - 09:01

Vranje - Vlade Divac, proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Miloš Ćuk, vatrepolista Partizana i reprezentativac Srbije bili su gosti u Bujanovcu povodom akcije koju sprovodi OKS a zove se “Olimpijski čas”.

Divac sa malim Bujanovčanima Divac sa malim Bujanovčanima

Uz pomoć  Koordinacionog tela održali su olimpijsči čas u Bujanovcu koji je bio grad domaćin, a Sportski centar Mladost mesto u kome se sve odvijalo.

Učesnici časa bili su učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole, srpske, albanske i romske nacionalnosti iz Bujanovca.

Vaterpolista Miloš Ćuk svečano je otvorio “Olimpijski čas” u Bujanovcu. On je upoznao najmlađe sa svojim vaterpolo počecima, odgovorio na pitanje koja mu je utakmica ostala urezana u sećanje i objasnio osnovcima kako je sport oblikovao njegov život.

- Ovo mi je prvi put da držim „Olimpijski čas” i zadovoljstvo mi je da vam pričam o mom sportu, a ko zna, možda i motivišem neke od vas da se odluče baš za vaterpolo.

U sportu je važno osvajati medalje i zato mi je najdraža utakmica u karijeri finale Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, u kome smo savladali ekipu Crne Gore.

Ipak, ono što je još važnije, to su prijateljstva koja stičete i koja vam ostaju za ceo život. Sport će vas naučiti da poštujete saigrače ali i protivnike, a to je nešto čega bi trebalo da se pridržavate – naveo je Ćuk.

Vlade Divac je pozdravio prisutnu decu objašnjavajući im koji je to put do sportskog uspeha.

- Danas smo došli ovde da vas uvedemo u osnovne olimpijske vrednosti. Decu širom Srbije najčešće zanima koji je to put do sportskog uspeha, a moj odgovor svima vama je da je najvažniji način na koji do njega dođete.

Najbitnije je da poštujete pravila fer pleja, kako biste kroz život mogli da hodate uzdignute glave - poručio je Divac.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: