OŠTRA ŠTEDNJA: Ukinuta pretplata za mobilne, besplatan bife, dnevnice...

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.11.2016 - 19:21

Gradsko veće grada Vranja donelo je odluke o novim merama štednje, u okviru kojih se ukidaju dnevnice članovima gradskih komisija, kao i o ukidanju besplatnog korišćenja bifea u Gradskoj upravi i smanjenju limita za mobilne telefone gradskih službenika.

Jovićeva i Stanković: Mora da se štedi FOTO D. Ristić/OK Radio Jovićeva i Stanković: Mora da se štedi FOTO D. Ristić/OK Radio

OK Radio već je pisao o ovoj temi, a na poslednjoj sednici Gradskog veća ona se našla kao dopunska tačka dnevnog reda.

- Ukinuti su limiti gradskim većnicima i pomoćnicima gradonačelnika, tako da računi idu na njihov teret.

Možda ovo nisu neki značajni iznosi za uštedu, ali ovakava odluka govori o našim namerama da se razvije svest kod svih zaposlenih da mora da se štedi i ovo su tek početni koraci.

Drastičnije mere štednje će se sprovesti kroz budžet za narednu godinu, jer se neće odobravati sredstva korisnicima onako kako se to do sada radilo
– kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, računi za fiksne i mobilne telefone su do sada koštali Grad mesečno oko 700.000 dinara.

Stanković navodi i da su povlastice gradskim službenicima o korišćenju opštinskog bifea o kojima je OK Radio takođe pisao, ukinute skorijom izmenom tekućeg pravilnika.

- Cene koje su objavljene su tačne, ali bife u Gradskoj upravi ne posluje po dohodovnom principu poput kafića i kafana, već su te cene određene prema cenama koliko koštaju nas i iste su za svakog zaposlenog.

Ukinute su povlastice za besplatno korišćenje ugostiteljskih usluga, tako da ih svako plaća iz svog džepa.

Ako tražimo od drugih da štede, moramo pokazati i na sopstvenom primeru da je štednja neophodna
– navodi Stanković.

Jedini izuzetak od ovog pravila odnosi se na poslovne sastanke u kabinetu gradonačelnika i to u određenim situacijama i u smanjenom iznosu od onog koji je važio u ranijem periodu.

Većnici su takođe doneli i odluku o ukidanju novčane nadoknade za članove komisija i stalnih radnih tela Grada.

Prema ranijoj skupštinskoj odluci, pravo na dnevnice imali su članovi komisija koji nisu zaposleni u Gradskoj upravi grada Vranja i iznosila je 750 dinara.

Prema instrukcijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Gradsko veće je donelo i odluku o smanjenju broja matičnih područja grada Vranja, kojom će od 1. januara naredne godine njihov broj biti sa 22 smanjen na 10.

Većnici su usvojili i izmene programa korišćenja sredstava iz fonda za zaštitu životne sredine, kojima se smanjuje predviđen iznos za desetak miliona i koji će biti preraspoređen u druge namene.

Usvojene su i izmene u sastavu Organizacionog odbora za obnovu zgrade Pozorišta „Bora Stanković“, kojima su se postojećem sastavu priključili i Dušica Petrović, gradski urbanista i Nataša Trajković iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: