Osuđena zbog PRETNJI SMRĆU vranjskoj novinarki

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.05.2022 - 10:36

Osnovni sud u Vranju oglasio je krivom i izrekao uslovnu osudu od šest meseci zatvora Ivani Stajić (40) zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Jelene Stojković, dopisnice Večernjih novosti iz ovog grada.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Sve je počelo novembra 2019. godine, nakon objavljivanja teksta o aferi u OŠ „Radoje Domanović“, kada je devojčica neprikladnu fotografiju poslala starijem učeniku, a on je potom prosledio drugim učenicima. 
 
Uprkos tome što u tekstu nije naveden identitet učenice, kao ni ostalih učenika, novinarka Stojković dobila je jezive pretnje.
 
U nepravosnažnoj presudi stoji da je okrivljena, predstavljajući se kao majka devojčice, u stanju uračunljivosti i sa umišljajem, pretnjom da će napasti na život i telo, ugrozila sigurnost novinarke Jelene Stojković, uputivši joj 40 telefonskih poziva sa rečima: „Ubiću te, ubiću tvoje dete, sačekaću ga ispred vrtića, svakog časa možeš da me očekuješ, znam ko si i gde živiš“.
 
Uslovna osuda izrečena je na rok od dve godine, što znači da okrivljena neće u zatvor ukoliko u ovom roku ne ponovi krivično delo
 
Sud je izrekao i meru zabrane komunikacije i prilaska novinarki u trajanju od godinu dana.
 
Inače, suđenje je odlagano šest puta, jer se okrivljena nije pojavljivala na sudu. 
 
Za njom je čak raspisana i poternica, a provela je u pritvoru dva dana, kao i mesec dana u kućnom pritvoru.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: