Otvoren osmi vranjski "Arhienale"

Lokalne vesti - Subota 23.02.2013 - 09:36

Društvo arhitekata iz Vranja, osmi put za redom organizovalo je manifestaciju „Arhienale“ u Galeriji Narodnog muzeja.

Arhienale, svečano otvaranje Arhienale, svečano otvaranje

Zoran  Stojević, predsednik društva vranjskih arhitekata, za OK Radio kaže da svake godine, pored redovnog, publika ima priliku da vidi i bogat  prateći program.

- Punih osam godina vranjske arhitekte imaju priliku da u okviru ove manifestacije prikažu publici svoje radove.  

Međutim, usled nedostatka radova i produkcija iz Vranja, ova izložba je osmišljena da pored osnovnog, ima i prateći program sa gostima koji su iz drugih gradova.  

Ovoga puta, centralna tema biće niško „Trienale“ i niška „Moderna“, sa stručnjacima iz ove oblasti kao predavačima – kaže Stojević.

Stojević napominje da će na ovoj izložbi Vranjanci imati priliku da vide radove od projektovanog do izvedenog,  poput  idejnih rešenja  mesta za stanovanje,  zatim industrijskih i društvenih  objekata i  enterijera.

- U okvru pratećeg programa, u ponedeljak, 25. februara, izložbom svojih radova nastalih u prethodnih 20 godina, publici  će se predstaviti i vranjska projektantska firma „Noveko“.

To će ujedno biti način za proslavu dve decenije uspešnog rada ove vranjske firme – ističe Stojević.

Manifestacija „Arhienale 8“, trajaće do četvrtka, 28. februara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: