Pacijenti iz Dnevne psihijatrijske bolnice prodaju ručne radove

Lokalne vesti - Subota 15.12.2018 - 08:56

U Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Vranju organizovana je prodajna izložba ručnih radova pacijenata.

Doktorka Nela Stanojev pored radova svojih pacijenata. Foto: OK Radio Doktorka Nela Stanojev pored radova svojih pacijenata. Foto: OK Radio

Radovi su nastali kao deo terapije na ovom odeljenju.

Građani koji žele da kupe radove nastale u procesu lečenja pacijenata mogu to da urade svakog radnog dana posle 12 časova.

Nela Stanojev, šef Dnevne bolnice, ukazuje da se na ovaj način obezbeđuje rad bolnice, jer se od prodatih predmeta kupuje novi repromaterijal za radionice koje su deo terapije.

- Ovo nije prvi put da organizujemo prodajnu izložbu i uvek naiđe na zanimljivo interesovanje Vranjanaca - kaže Stanojev.

Pacijenti sa ovog odeljenja izradili su ukrasne novogodišnje predmete i koji se mogu kupiti po izuzetno povoljnim cenama.

U prvoj godini rada Dnevne psihijatrijske bolnice u Vranju boravilo je šezdesetak korisnika iz čitavog okruga, koji na odeljenju ostaju od 10 ujutru do 13 popodne svakog dana.

Pacijenti u tom periodu imaju brojne aktivnosti, poput jutarnje fiskulture, zajedničkog doručka, terapijske zajednice, radne, okupacione i rekreativne terapije.

Dnevna bolnica predstavlja produženi boravak ili produžetak lečenja kod onih pacijenata kod kojih je to prvo lečenje ili kod onih koji su već bili hospitalizovani ranije.

Dr Nela Stanojev naglašava da se uz ovakav način rada sa aktivnostima i podelom terapije koje se sprovode na odeljenju redukuje negativna simptomatologija kod pacijenata.  

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: