Podržavljenje "Simpa" 27. septembra

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.09.2013 - 09:55

Posle tačno 13 godina, „Simpo“ iz Vranja će ponovo promeniti oblik vlasništva i od većinski privatne ponovo postati državna firma.

Ilustracija Ilustracija

Predsednik Nadzornog odbora „Simpa“ Borislav Milačić zakazao je za 27. septembar vanrednu sednicu Skupštine akcionara te kompanije, na kojoj će biti sprovedena u delo ideja o konverziji duga „Simpa“ prema državi u vlasništvo u toj firmi.

Na taj način Srbija bi ponovo postala vlasnik oko 60 odsto vrednosti „Simpa“.

Pravo učešća na sednici imaju akcionari koji poseduju više od 0,1 odsto akcija firme, a oni koji imaju manje od toga moraju da imaju zajedničkog opunomoćenika, koji mora da zastupa najmanje 32.112 akcija.

U dnevnom redu Skupštine nigde se ne pominje konverzija duga, već se samo govori o „povećanju osnovnog kapitala, emitovanjem Pete emisije kvalifikovanom investitoru radi povećanja kapitala „Simpa““.

Zanimljivo, u javnom pozivu za sednicu Skupštine određen je i rezervni datum za njeno održavanje, 12 oktobar.

Prema pravilima Skupštine, 17. septembar je dan za utvrđivanje liste akcionara koji immaju pravo da učestvuju na Skupštini.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: