Poginuo radnik u Preševu

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.07.2013 - 11:51

Prilikom radova na iskopu kanala za kanalizaciju, život je 28. juna ove godine izgubio radnik Z.A. (1965.) iz Preševa, saopštila je policija u Vranju.

Ilustracija Ilustracija

Nesreća se dogodila kada je došlo do odrona zemlje u kanal.

Tim povodom policija u Preševu podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv A.J. (1982) i G.J. (1980) iz Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Postoje osnovi sumnje da A.J., vlasnik firme „Arso Kom“ iz Preševa, koja je izvodila radove, kao odgovorno lice, nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o zaštiti na radu i da je izvodio radove na izgradnji kanalizacije bez prisustva odgovornog lica građevinske struke.

Prema navodima policije A.J., je rukovođenje radova poverio G.J., koji ne poseduje adekvatnu stručnu spremu za obavljanje ovih poslova.

G.J. se tereti da nije postupio po propisima i opšte priznatim tehničkim pravilima i da nije postavio zaštitne uređaje, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovine.

Uviđaj su izvršili istražni sudija Osnovnog suda u Vranju, sa zamenikom tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, inspektorom Republičke inspekcije rada i policijskim službenicima Policijske stanice u Preševu.

G.J. je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju, dok se A.J. javio istražnom sudiji. Istražni sudija je obojici odredio pritvor do mesec dana.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: