"Pokret za slobodu" odgovoran za Dobrosin

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.07.2012 - 08:25

Odgovornost za teroristički napad na policijsku stanicu u albanskom selu Dobrosin kod Bujanovca 28. juna, preuzela je do sada nepoznata organizacija "Pokret za slobodu".

Dobrosin Dobrosin
U saopštenju koje je poslato na adresu portala "Preševa jone" ("Naše Preševo"), ta organizacija navodi da je napad na punkt multietničke policije, pri čemu je jedan policajac lakše ranjen, "uspešno izveden" od strane "jedinice Orlovi slobode, garde Đerđa Kastriota Skenderbega" iz "Pokreta za slobodu".
 
Dalje se u saopštenju Albanci koji su pripadnici multietničke policije pozivaju da "skinu kriminalne uniforme Srbije", dok se međunarodna zajednica poziva da "što pre deluje".
 
- Skrećemo pažnju srpskim snagama da prekinu svako delovanje državnog terorizma, koji se sprovodi nad Albancima sa ove strane. Mi nemamo gde da idemo van naših kuća, tu ćemo da ostanemo - navodi ta organizacija.
 

U saopštenju, koje je potpisala "Direkcija za medije i odnose sa javnošću sa sedištem u Bujanovcu", navodi se i da je u napadu učestvovalo pet pripadnika te organizacije i da su od oružja korišćeni automatska puška, puškomitraljez i druga oružja. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: