Policajci traže istragu o pogibiji kolege

Lokalne vesti - Petak 25.10.2013 - 09:08

Ujedinjeni sindikat policije zatražio je otvorenim pismom od direktora srpske policije Milorada Veljovića da naredi istragu vezanu za tragičnu pogibiju policajca Gorana Đorđevića iz PU Vranje.

PU Vranje PU Vranje

U pismu koje je potpisao predsedavajući saveta Zoran Petrović zahteva se ispitivanje o tome da li je u ovom postupku bilo propusta i grešaka neposrednih starešina PU Vranje, koji su prouzrokovali ovakav tragičan gubitak.

Sindikat policije zahteva i ispitivanje navoda iz medija da se u Velikom  Trnovcu svakodnevno može naći 1,5 tona heroina, i da u to selo ne sme ni žandarmerija da uđe.

- Smatramo da neko mora biti odgovoran za nečinjenje i ne preduzimanja mere i radnje na suzbijanju kriminala.

Zato apelujemo da pronađete izvršioca, a samim tim da se jasno i odlučno pokaže da je država Srbije sposobna da se izbori sa kriminalom i da će svako biti stavljen pred lice pravde - kaže se u saopštenju policijskog sindikata.

Policajci su, sudeći po saopštenju, posebno ogorčeni zbog, kako se kaže, navoda da se za vreme transporta sada pokojnog kolege, nisu pružale potrebne pomoći radi bržeg i bezbednijeg transporta.

- Ta nebriga prekriva se pod izgovorom “mera štednje“, a sa druge strane načelnik PU Vranje i načelnik PS Bujanovac o trošku MUP-a i iz budžeta Republike Srbije nalaze se na Svetoj Gori u manastiru Hilandar.

Imali bi razumevanja i za tu ekskurziju kada bi tamo usavršavali policijske veštine, ali nikako nema opravdanja za branje maslina - zakljućuju sindikalisti.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: