Pomoć i iz Vrtogoša

Lokalne vesti - Sreda 28.05.2014 - 20:15

Osnovna škola „1. maj“ Vrtogoš organizovala je humanitarnu akciju „Pomoć ugroženima u Srbiji usled poplave“.

Sa llica mesta Sa llica mesta

Osim pomoći u flaširanoj vodi za piće i sredstvima za higijenu zaposleni su uplatili i jednokratnu pomoć  u visini jedne dnevnice.

Akcija je sprovedena na inicijativu svih zaposlenih u toj obrazovnoj ustanovi  kao i predstavnika učeničkog parlamenta.

Ivica Mitić, direktor škole „1. maj“ Vrtogoš  kaže da je akcija naišla na veliki odziv kod nastavnika, učenika i njihovih roditelja.

- U akciji je prikupljeno skoro 900 litara flaširane vode za piće, paket sredstava za higijenu sapuna, pasti, četkica za zube, vlažnih maramica, šampona, krema za bebe.

O angažovanošću učenika naše škole povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju govori i podatak da su skoro svi učenici pisali poruke i pisma podrške svojim vršnjacima sa naznakom „da će uvek biti uz njih“ .

Ova humanitarna akcija neće biti jedina, planiramo da u budućem periodu naša škola bude punkt za prikupljanje pomoći  od strane meštana i od strane svih relevantnih faktora, privatnih preduzeća i trgovina  – kaže Mitić.

Prema njegovim rečima pomoć je dostavljena Crvenom krstu u Vranju preko koga će biti distribuirana stanovništvu  poplavom ugroženih područja  kojima je u ovom trenutku najpotrebnija.





 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: