Pomozimo malom Andriji!

Lokalne vesti - Sreda 30.10.2013 - 09:25

Vranje - U Vladičinom Hanu u sredu će biti održana humanitarna utakmica od koje će celokupan iznos prikupljenih sredstava biti namenjen za lečenje trogodišnjeg Andrije Pešića iz Predejana.

Andrija Andrija

Uprava SFK Moravca iz Predejana uputila je apel svim ljubiteljima fudbala i ljudima plemenitog srca da dođu u Vladičin Han i pomognu lečenje malog Andrije.
 
- Sav prihod sa ove utakmice namenjen je lečenju trogodišnjeg Andrije Pešića. Ulaz na utakmicu neće naplaćivati, a svi oni koji dođu moći će da ostave prilog u novcu prema svojim mogućnostima - kaže se u saopštenju.

- Andrija boluje od neuroblastoma, IV stadijum, bolesti visokog rizika, koja je zahvatila limfne žlezde od vrata do male karlice i oko većih krvnih sudova.

Tumor iznad bubrega se smanjio, ali u Srbiji nema terapije koja bi dodatno umanjila zloćudnu izraslinu na nezgodnom mestu, posle čega bi mogla da se ukloni hiruškom intervencijom.

Primio je osam blokva hemoterapije. Urađena  je autologna transplatacija koštane srži i primenjena megaterapija – kaže se u saopštenju.

Za lečenje malog Andrije neophodno je 25.000 evra. Dečak je lečen u Nišu i Beogradu, a lekari su preporučili nastavak terapije koja se u Srbiji ne primenjuje.

Inače, prema rečim oca malog Andrije. Saše Pešića, radi se o terapiji MIBG, koju su im preporučili lekari, a koja uspešno deluje.

- Primenjuje su u Zagrebu. Koliko sam razumeo, to je opet neki vid hemoterapije.

Novac je potreban i za lečenje i za smeštaj jer je on još mali i ne može bez nas – izjavio je za medije Saša Pešić.

Za one koji ne mogu da dođu na utakmicu, kao i za sve ljude dobre volje koji žele i mogu da pomognu otvoreni su namenski računi:

Broj deviznog računa: 250-3060000162050-43
Broj dinarskog računa: 250-3060000132680-77.

Utakmica Morava - SFK Moravac igra se u 30. oktobra, sa početkom u 14:00 časova na stadionu Morave u Vladičinom Hanu.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: