POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU regionalne deponije

Lokalne vesti - Petak 13.12.2019 - 10:46

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je finansijske ugovore sa nemačkom razvojnom bankom KfW ukupne vrednosti 11 miliona evra, za relizaciju projekata izgradnje regionalnih deponija u Kruševcu i Vranju.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs

Ona je rekla da su obezbeđena još 22 miliona evra, što čini ukupno 33 miliona evra za izradu projektne dokumentacije i izgradnju regionalnih deponija za čvrsti otpad u Kruševcu i Vranju.

Ambasador Nemačke u Beogradu, Tomas Šib, rekao je da je Nemačka do sada pružala uglavnom savetodavnu pomoć u oblasti upravljanja otpadom, a sada kreće i sa konkretnim projektima.

U ime grada Vranja, potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i direktor JKP “Komrad” Zoran Dimitrijević.

Tričković je rekao da se deo ugovora koji je vezan za Vranje odnosi na unapređenje kapaciteta deponije “Meteris”, koja je izgrađena 2002. godine sa rokom trajanja od 15 godina.

Vranje će po veoma povoljnim uslovima dobiti sredstva za izradu projektno - tehničke dokumentacije, a potom i za proširenje deponije “Meteris”, čime će ona prerasti u objekat regionalnog karaktera - rekao je Tričković.

Kako je planirano, buduća regionalna deponija imaće kapacitet za 200.000 korisnika.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: